Premijerno odigrana predstava ,,Gospodin Mokinpot – Izbavljanje iz patnje”

0
153

Na dramskoj sceni NP Toša Jovanović premijerno je odigrana predstava ,,Gospodin Mokinpot – Izbavljanje iz patnje”.

Prva premijera u novoj sezoni NP Toša Jovanović bila je predstava ,,Gospodin Mokinpot – Izbavljanje iz patnje”. U pitanju je komad Petera Vajsa koji je o patnjama gospodina Mokinpota pisao u bitno drugačijim okolnostima od današnjih. Bipolarni svet, pretnja nuklearne kataklizme, socijalna nejednakost, samo su neki od činilaca miljea iz kog se rađa priča o patnji ovog malog čoveka. Mokinpot, iracionalnom igrom više sile, nepravično je utamničen, suočen sa gubitkom posla, raspadom braka, tražeći pravdu. Nemoć je njegovo dominantno stanje, nemoć da bilo šta promeni. Ulogu Mokinpota igra glumac Jovan Torački.

Nakon što je u Narodnom pozorištu ,,Toša Jovanović” režirao predstave – ,,Antigonu” , ,,Mrtve duše” , ,,Život i priključenija vojnika Ivana Čonkina” i predstavu za decu ,,Mala sirena”, reditelj Ljuboslav Majera nastavio je saradnju sa zrenjaninskim teatrom. O najnovijoj predstavi Gospodin Mokinpot – Izbavljanje iz patnje rekao je sledeće:

Majera je preneo i utiske nakon pretpremijere. Pored reditelja Ljuboslava Majere koji predvodi autorsku ekipu, na predstavi su sarađivali i Goran Ibrajter kao dramaturg i Blagovesta Vasileva, kostimografkinja i scenografkinja. Delo je sa nemačkog prevela Marija Ančić. Predstavu ,,Gospodin Mokinpot – Izbavljanje iz patnje’’ publika može pogledati na dramskoj sceni NP Toša Jovanović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here