Sastanak predstavnika zdravstvenih ustanova u Bijeljini

0
97

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Bijeljini je održan sastanak predstavnika zdravstvenih ustanova sa područja grada te opština Ugljevik, Lopare, Pelagićevo i Donji Žabari.

Domovi zdravlja uskoro bi mogli početi sa sprovođenjem brzih testova, čime bi se rasteretila bolnica Sveti Vračevi, rečeno je nakon današnjeg sastanka direktora bolnice i domova zdravlja regije Bijeljina. Situacija u bolnici je i dalje izuzetno teška, kazao je danas v.d.direktora bolnice Zlatko Maksimović i dodao da su u Kovid bolnici, trenutno smeštena 44 bolesnika, među kojima je sve veći broj mladih ljudi u teškom stanju.

Teška epidemiloška situacija na području Semberije – razlog je zajedničkog sastanka kriznog štaba direktora svih zdravstvenih ustanova koje gravitiraju ka bijeljinskoj bolnici. Direktor Doma zdravlja Lopare Želimir Nešković kazao je da je pokrenuta inicijativa da se krene sa brzim testovima na viruskorona pri svim Domovima zdravlja.

Kada je reč o problemima sa kojima se susreće bijeljinska bolnica, oni su brojni upozorio je na to i danas direktor bolnice te dodao da imaju obećanja nadležnih da će se to rešiti.

Nije isključeno ni pooštravanju mera, ukoliko epidemiološka situacija bude zahtevala. Konstatovali su da se mjere zaštite ne poštuju dovoljno, te da gradski štabovi trebaju pooštriti kontrole.

U Virusološkoj laboratoriji bijeljinske bolnice angažovan je molekularni biolog iz Beograda dr Nikola Tanić, koji omogućava normalno funkcionisanje službe i rad na PCR aparatu, do dolaska bijeljinskih mikrobiologa koji su odsutni zbog zaraze virusom korona.

Na današnjem sastanku direktora zdravtsvenih ustanova usaglašeni su i novi protokoli o budućem postupanju sa kovid pacijentima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here