40 sednica Gradskog veća

0
98

Danas je održana 40. sednica gradskog veća, koja je na dnevnom redu imala 59 tačaka. Usvojen je predlog rebalansa budžeta  I izveštaji o radu javnih preduzeća i ustanova u gradu.

40. sednica gradskog veća, kojom su predsedavali gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić I zamenik gradonačelnika Saša Santovac, održana je u Baroknoj sali gradske kuće. Na dnevnom redu je bilo 59 tačaka, a prva i najznačajnija odnosila se na utvrđivanje predloga odluke o izmenama I dopunama Odluke o budžetu grada Zrenjanina za 2019.godinu – Rebalans III, kojim se budžet povećava za oko 4%.

Prema rećima zamenika gradonačelnika Saše Santovca po prvi put je utvrđena i odluka kojom se reguliše plan mesta za postavljanje plutajućeg objekta odnosno doka na reci Begej i prevezišta za čamce na teritoriji grada. Pored toga usvojeni su i izveštaji o radu mesnih zajednica i Saveta za zdravlje grada Zrenjanina, kao i izveštaji o poslovanju ustanova kulture i javnih preduzeća, koja se finansiraju iz budžeta grada i predlozi izmene programa njihovog poslovanja i finansijskog plana u narednom periodu. Na kraju je usvojen Predlog Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja izbeglica, interno raseljenih lica, povratnika po osnovu Sporazuma o readmisiji, tražilaca azila i migranata u potrebi bez utvrđenog satusa na teritoriji grada Zrenjanina u periodu od 2019. do 2022. godine. Sve usvojene odluke naći će se na dnevnom redu naredne sednice Skupštine grada Zrenjanina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here