28. sednica Skupštine grada Zrenjanina

0
87

U Baroknoj Sali gradske kuće održana je 28. sednica Skupštine grada Zrenjanina, na kojoj je kao najvažnija tačka usvojen rebalans budžeta grada.

28 sednici skupštine grada, kojom je predsedavao predsednik skupštine grada Zrenjanina Oliver Mitrović, prisustvovalo je 46 odbornika. Dok su odbornici DS bojkotovali sednicu iz redova opozicije prisutni su bili predstavnici LSV koji su kao i mnogo puta do sada predlagali izmene i dopune dnevnog reda sednice, ali ti predlozi nisu bili usvojeni od strane skupštinske većine. Predložene su dopune dnevnog reda koje se odnose na vodosnabdevanje u gradu, investicije, broj zaposlenih i nezaposlenih u gradu, izveštaje o radu gradonačelnika, članova gradskog veća, pomoćnika gradonačelnika, predsednika skpštine i načelnika gradske uprave. Predlažući izmene dnevnog reda odbornik LSV Aleksandar Marton rekao je da predstavnici Lige redovno predlažu izmene dnevnog reda, ali da one ne bivaju usvojene jer dolaze od strane opozicije.

Po završetku predlaganja izmena i dopuna dnevnog reda sednice i njihovog neusvajanja odbornici opozicije napustili su skupštinske klupe, a sve naredne tačke dnevnog reda usvojene su bez glasa protiv. Kao najznačajnija tačka dnevnog reda 28. sednice izdvojen je rebalans budžeta iz kog dalje proističu i izmene programa poslovanja javnih preduzeća i ustanova.

Prihod od poreza u novom budžetu veći je za 4%,ali je sam budžet veći za oko 10% pošto je došlo do povećanja priliva poreza na zarade, a izgradnjom brojnih stanova povećan je i priliv novca od poreza na imovinu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here