Održana 41. sednica Gradskog veća

0
108

Na danas održanoj sednici gradskog veća otuđeno je 102.900 kvadratnih metara gradskog građevinskog zemljišta u radnim zonama “Jugoistok 2B” i “Bagljaš aerodrom”. Kineksa kompanija “Green Miles Chemicals” poslovaće u zoni “Jugoistok”

41. sednicu gradskog veća, kojom je predsedavao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić obeležilo je donošenje pet odluka o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta u svojini grada, a čijom prodajom će se u budžet grada sliti oko 23,3 miliona dinara. U pitanju je zemljište u radnim zonama “Jugoistok 2-B” i “Bagljaš – aerodrom” i zemljište na nekoliko lokacija u gradu namenjeno stambenoj izgradnji. Zemljište je otuđeno nakon sprovedenog javnog oglašavanja. 4 investitora su iz Zrenjanina, a jedan investitor je iz Kine. Reč je o kompaniji “Green miles Chemicals” koja je kupila zemljište u zoni “Jugoistok 2-B”. Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je komentarišući odluke donete na sednici gradskog veća rekao da je veoma dobra vest činjenica da se na svaki rapsisan konkurs javlja svaki put sve više investitora.

Prodato je 102.900 kvadratnih metara građevinskog zemljišta u radnim zonama i to u zoni “Bagljaš – aerodrom” 32.900 kvadrata 70.000 kvadrata u zoni “Jugoistok”. Kada je u pitanju stambena izgradnja za prodaju je ponuđen lokalitet “Uroš Predić”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here