Anketa – Da li današnja porodica može sebi da priušti odmor

0
97

Letovanje  je nedostižno za brojne porodice u Srbiji, naše sugrađane smo pitali da li današnja četvoročlana porodica može sebi da priušti odmor.

S obzirom na primanja građana Srbije, mnogi se neće uputiti na more, a posebno će teško tu odluku doneti porodice, iako je sezona godišnjih odmora u jeku.Naime, prosečnoj četvoročlanoj porodici za odlazak na letovanje na neku od najbiližih morskih destinacija potrebno je mnogo novca, odnosno mnogo radnih sati. Cene turističkih aranžmana zavise od destinacije, vrste smeštaja, prevoza…. Dakle, za desetak dana potrošiće se ono što se zaradi za najmanje četiri meseca, a cena nekih aranžmana mogu se približiti i godišnjim prosečnim primanjima. Uz to, cena aranžmana nije jedini trošak prilikom boravka na moru.  Kako s prosečnom platom otići na more velika je muka većine građana Srbije. Zrenjanince smo pitali šta misle da li jedna današnja četvoročlana porodica može sebi da priušti odmor.

Porodično letovanje je uvek značajna stavka u kućnom budžetu. Građani smatraju da porodica sa prosečnim primanjima u Srbiji teško može sebi da priušti letovanje, ali se ljudi, ipak, snalaze.Poznati smo po tome da na neki neobjašnjiv način trošimo više i živimo bolje nego što su nam realne mogućnosti. Ipak, porodica sa prosečnim primanjima, može da ode na odmor samo zajedno, jer su tada troškovi niži.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here