Italijanski proizvođač mehaničkih delova za automobile GLM otvorio fabriku u Zrenjaninu

0
315

Predstavnici lokalne samouprave i ambasador Republike Italije u Srbiji Karlo Lo Kašo prisustvovali su otvaranju proizvodnih pogona italijanske kompanije ,,GLM RS’’ doo u Zrenjaninu

 Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić priredio je sa svojim saradnicima prijem za ambasadora Republike Italije u Srbiji Karla Lo Kaša koji je naš grad posetio kako bi prisustvovao svečanom otvaranju proizvodnih pogona italijanske kompanije “GLM-RS” d.o.o., koji se nalaze u renoviranim halama nekadašnjeg “Minela”. Bila je ovo prilika da se razgovara o saradnji Srbije i Italije kao i o italijanskim investicijama u našem gradu. Italijanski ambasador Karlo Lo Kašo je prvi put posetio Zrenjanin gde je imao priliku da se upozna sa radom italijanskih investicija a posebno se osvrnuo na trgovinsku razmenu Srbije i Italije.

 

Kompanija ,,GLM RS’’ doo bavi se proizvodnjom i obradom metalnih komponenti za auto industriju i trenutno u Zrenjaninu ima 70 zaposlenih radnika rekao je direktor Radivoje Poljanac i dodao da je plan da u prvoj fazi bude ukupno 150 radnika.

Prema rečima direktora Poljanca, kompanija GLM gotove proizvode plasira na tržište Zapadne Evrope i dnevno proizvede oko 8000 komada poluproizvoda. U planu je da prazne hale uskoro budu popunjene najmodernijim mašinama za proizvodnju delova za auto industriju.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here