Sednica Gradskog veća Grada Zrenjanina

0
329

Na sednici Gradskog veća kojom je predsedavao gradonačelnik Zrenjanina Čedomirt Janjić usvojeni  su zaključci o izmeni Pravilnika o biomedicinski  potpomognutoj oplodnji kao I inicijativa o javno-privatnom partnerstvu sa elementima koncesije za Apoteku Zrenjanin.

Usvojenim zaključkom o izmeni Pravilnika o biomedicinski potpomognutoj oplodnji pored izmene naziva- do sada se radilo o vantelesnoj oplodnji, omogućava se bračnim parovima koji su već ostvarili roditeljstvo rođenjem blizanaca ili trojki da uz podršku lokalne samouprave to pokušaju još jednom. Komentarišući usvojeni zaključak Gradskog veća , gradonačelnik Čedomir Janjić je rekao:

Dosadašnja praksa omogućavala je da su bračni parovi mogli da računaju na finansijsku pomoć za vantelesnu oplodnju jedino u slučaju prve trudnoće, dok će ubuduće, ako zakljućak Gradskog veća prihvate I odbornici Gradske skupštine,  to biti izmenjeno. Članovi Gradskog veća jednoglasno su usvojili I predlog inicijative o sklapanju ugovora o javno-privatnom partnerstvu sa elementima koncesije Apoteke Zrenjanin čime bi se rešio status ove ustanove I obezbedilo nesmetano funkcionisanje Apoteke Zrenjanin I njenih radnih jedinica kako u gradu, tako I u selima na teritoriji grada Zrenjanina.  Direktor Apoteke Zrenjanin, dr Milan Miljuš, saopštio je šta su I najvažniji elementi inicijative koju je obrazložio članovima Gradskog veća.

Dr Miljuš je objasnio I šta je minimum interesa Apoteke Zrenjanin ispod kojeg se nije išlo kod izrade ovog projekta.

U Apoteci Zrenjanin trenutno radi 80  radnika od kojih  je 9 na određeno vreme. Ugovor koji bi Apoteka, odnosno grad Zrenjanin potpisali sa budućim poslovnim partnerom važio bi 10 ili 15 godina, a budući koncesionar bi snosio I rizik poslovanja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here