Članovi karting kluba Bečkerek ove godine takmičarsku sezonu završili su na 5. mestu što je odličan rezultat za klub koji postoji tek nešto više od godinu dana. Braća Milošev, Aleksa i Danilo, vlasnici su najsjajnijih medalja i pehara sa brojnih takmičenja na kojima su učestvovali.

Aleksandar Momčilov, na trkama kartinga poznatiji kao Deda, pre godinu dana osnovao je karting klub koji nosi naziv Bečkerek i u kom su glavni trkači njegovi unuci šestogodišnji Danilo i jedanaestogodišnji Aleksa. Novoosnovani klub je ovu takmičarsku sezonu završio na polovini tabele osvojivši 5 mesto u konkurenciji 10 klubova što je sjajan rezultat s obzirom na to da su se u ozbiljniju trku za bodove uključili tek nakon tri kola kada su uspeli da nabave kvalitetnije i konkurentnije kartinge.

Karting je u Srbiji slabo razvijen i pretežno se vozi samo rekreativno, najverovartnije zbog toga što je u pitanju sport koji zahteva velike finansijeske izdatke.

Aleksa i Danilo Milošev već su vlasnici velikog broja medalja i pehara sa brojnih takmičenja na kojima su učestvovali. Tokom ove takmičarske sezone Danilo Milošev zauzeo je 4. mesto u konkurenciji 6 takmičara, a Aleksa Milošev je bio 5. od 7 takmičara u svojoj klasi.

Nijedan karting klub ne može biti uspešan i bezbedan na stazi bez mehaničara, a u karting klubu Bečkerek mehaničar je mladi Aleksa Stankov.

Mladi takmičari karting kluba Bečkerek sada vredno vežbaju i pripremaju se za narednu godinu i novu sezonu u kojoj se nadaju još boljim rezultatima i još sjajnijim odličjima. Aleksa prelazi u višu klasu dok Danilo, koji će napuniti 7 godina ostaje u bambino klasi.