Krajem 2019. godine u Tomaševcu pušten u rad novi vodotoranj

0
218

Krajem 2019. godine novi vodotoranj u Tomaševcu, sa 600 metara novoizgrađene vodovodne mreže i novim bunarom, pušten je u rad. Zahvaljujući tome, eliminisani su dugogodišnji problemi u vodosnabdevanju ovog naseljenog mesta.

Ugovorom između Grada Zrenjanina i JKP „Vodovod i kanalizacija“ ovom preduzeću poverena je izgradnja vodotornja i dela vodovodne mreže u naseljenom mestu Tomaševac. Montaža vodotornja završena je juna 2017. godine, a u oktobru 2018. godine ovo preduzeće započelo je izgradnju 600 metara vodovodne mreže i taj posao završen je krajem 2018. godine. Mesna zajednica Tomaševac obezbedila je izgradnju novog bunara, a u 2019. grad je obezbedio priključak struje koji je bio neophodan za rad kako vodotornja tako i bunara. Vodotoranj i novi bunar pušteni su u rad krajem decembra prošle godine i zahvaljujući tome rešen je veliki problem koji je postojao u vezi sa vodosnabdevanjem u ovom naseljenom mestu.

Zahvaljujući investiciji za koju je grad izdvojio 27,2 miliona dinara meštani Tomaševca imaju kvalitetnije vodosnabdevanje, sa stabilnim pritiskom vode u mreži, ali i dovoljne rezerve vode za nesmetano vodosnabdevanje u trenucima kada dođe do prekida snabdevanja Tomaševca električnom energijom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here