Balša Božović o postupku Gordane Čomić

0
292

Opoziciona poslanica Gordana Čomić nedavno je sklopila mali pakt s vladajućom strankom kako bi obezbedila veći procenat žena na izbornim listama. Takva njena odluka izazvala je burne reakcije javnosti koje se još nisu sasvim stišale.

Gordana Čomić je poručila da nema demokratije bez dijaloga dodajući da je spremna da “sa osmehom snosi posledice” svoje odluke da prekine bojkot parlamenta njene stranke i Saveza za Srbiju. Kako komentariše potez Gordane Čomić pitali smo njenog stranačkog kolegu i republičkog poslanika Balšu Božovića.

Božović smatra da su ženska prava bitna, ali da je mnogo važnije pomoći oko krađe beba, zlostavljanim ženama, siromašnim ženama, koje ne dotiče, smatra on, koliko će žena biti u Skupštini, što je težište Zakona čijim je donošenjem prekinula bojkot Čomićeva. I to je bitno, ali vlast godinama ne stavlja mnogo bitnije zakone na dnevni red, ako dolaze iz redova opozicije, pa usvajanje zakona o četrdeset odsto žena na izbornim listama podvodi pod marketinški potez Srpske napredne stranke, a ne kao iskrenu želju da se iskreno pomogne ženama u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here