Željko Pantić – U Srbiji pojedinci imaju potpuni imunitet i šta god uradili neće biti kažnjeni

0
285

Novinar Željko Pantić je rekao da je Vesić među onima koje štiti Aleksandar Vučić i da šta god uradio, on neće biti kažnjen, jer zbog apsolutizma u Srbiji nadležne institucije ne mogu da rade svoj posao i o svemu odlučuje predsednik.

Fudbaleri Crvene zvezde pobedom nad Partizanom u „Večitom derbiju” došli su nadomak osvajanja nove titule prvaka Srbije, ali je način na koji su proslavili trijumf zajedno sa pojedinim gradskim zvaničnicima, izazvao reakcije i osude dela javnosti i otvorio pitanje da li mere u borbi protiv korona virusa važe za sve. Proslavi je, uz muziku uživo, prisustvovao i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. Dan kasnije, Vesić se izvinio javnosti, rekavši da je fudbalski klub Crvena zvezda kažnjen zbog ovakvog načina proslave, a opozicione stranke u Skupštini Beograda zatražile su hitnu smenu zamenika gradonačelnika. Upitali smo Željka Pantića za mišljenje o ovim dešavanjima.

Na snimku sa proslave nakon pobede “Crvene zvezde” u Večitom derbiju, koji se pojavio na društvenim mrežama, vidi se kako prisutni ne nose maske i ne drže fizičku distancu. Dan kasnije, Vesić se izvinio javnosti, rekavši da je fudbalski klub Crvena zvezda kažnjen zbog ovakvog načina proslave, a opozicione stranke u Skupštini Beograda zatražile su hitnu smenu zamenika gradonačelnika. Vesić je naglasio i da je napustio objekat čim je video kako igrači slave, iako je dodao da smatra da im se ne može zameriti na tome. On je potvrdio i da je Komunalna milicija intervenisala tokom večeri, prekinula muziku, a da je klub Crvena zvezda kažnjen zbog kršenja epidemioloških mera. Komentarišući ovu situaciju, novinar Željko Pantić je rekao da Goran Vesić uživa ogroman imunitet i zaštitu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da ne bi bio kažnjen ni za mnogo veće prestupe. On je dodao da je u Srbiji nekažnjivost postala normalna, da se tužilaštvo, sudovi i policija ne mogu baviti svojim poslom jer Vučić može da preokrene i odluke ovih organa. Osim Vesića, imunitet ima i klub “Crvena zvezda”, naglasio je Pantić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here