Evropski parlamentarci nemaju pravo da uče druge demokratiji

0
81

Evroparlamentarci nemaju nikakvo moralno pravo da nas uče demokratiji, izjavio je poslanik Narodne mreže Vladan Glišić.

Govoreći o međustranačkom dijalogu za poboljšanje izbornih uslova, samostalni poslanik Vladan Glišić je rekao da bi  poslanicima Evropskog parlamenta postavio pitanje na osnovu čega oni sebe kandiduju kao arbitre demokratije kada demokratija više ne stanuje ni u Briselu ni u Vašingtonu.

U vezi međustranačkog dijaloga za poboljšanje izbornih uslova, Vladan Glišić poslanik Narodne mreže, izjavio je da je predsednik Skupštine Ivica Dačić rekao da će ga pozvati da učestvuje u pregovorima, ali da poziv nije stigao. Glišić je dodao da to može da razume, što zbog formalnih razloga, jer nije predstavnik političke partije niti je deo bilo kog poslaničkog kluba, ali i zbog neprijatne situacije u koju bi svojim pitanjima mogao da dovede posrednike iz Evropske unije. Upitali smo Vladana Glišića šta bi od njegovih pitanja moglo da prouzrokuje neprijatnosti u razgovoru sa evroparlamentarcima.

Samostalni poslanik Vladan Glišić, koji je ušao u Skupštinu Srbije na listi SPAS-a, a sada zastupa pokret Narodna mreža, još nije dobio poziv  da učestvuje u  međustranačkom dijalogu za poboljšanje izbornih uslova, i sa i bez prisustva poslanika Evropskog parlamenta. Kako je rekao,  poslanicima Evropskog parlamenta  bi postavio pitanje na osnovu čega oni sebe kandiduju kao arbitre demokratije kada demokratija više ne stanuje ni u Briselu ni u Vašingtonu  posebno naglasivši da oni dolaze u ime Evropske unije koja je podržala mnoge nedemokratske procese. On je podsetio na ignorisanje referenduma u Severnoj Makedoniji koji je bio protiv Prespanskog sporazuma, na neregaovanje na izbornu prevaru, koja se prema njegovim rečima desila u Sjedinjenim Američkim Državama na poslednjim predsedničkim izborima. Sve navedeno, po Glišićevim rečima, oduzima im moralno pravo da bilo koga uče demokratiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here