Ivica Dačić i Emanuel Žofre – Razgovor o ustavnim promenama i zakonu o referendumu

0
64

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić sastao se danas sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji, ambasadorom Emanuelom Žofreom, koga je obavestio o aktivnostima vezanim za ustavne promene i donošenje novog zakona o referendumu.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić primio je danas šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji ambasadora Emanuela Žofrea koga je informisao o toku aktivnosti u vezi sa ustavnim promenama i donošenjem novog zakona o referendumu, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Dačić je rekao da će narednih dana učestvovati na plenarnom zasedanju Venecijanske komisije, koja će u petak, 15. oktobra zvanično usvojiti mišljenje na predlog ustavnih amandmana. Dačić i Žofre razgovarali su o međustranačkom dijalogu i implementaciji mera koje su dogovorene, a Dačić je ponovio da se radi na sprovođenju dogovorenih mera i da će sve što je dogovoreno tokom međustranačkog dijaloga biti implementirano.

Ambasador Žofre je zahvalio predsedniku Skupštine na angažmanu i profesionalnom pristupu u vođenju dijaloga i naglasio da će sledeće nedelje biti objavljen Izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije i da će ga on predstaviti predsedniku skupštine i Odboru za Evropske integracije Skupštine Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here