Brnabić – Kurti ima ambicije da izazove oružane sukobe na Kosovu

0
41

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić istakla je danas da podizanje borbene gotovosti policije i vojske znači da je Srbija spremna da reaguje ukoliko neko napadne Srbe na Kosovu i Metohiji, ukazavši na to da je Aljbin Kurti u ovoj godini napravio čitav niz besprizornih provokacija i jednostranih poteza.

Brnabić je navela da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti svojim ponašanjem pokazuje da jedino što želi jeste da Srba nema na Kosmetu. Premijerka je ukazala na to da je Kurti prekršio sve sporazume i da je ovu godinu počeo sa tim da je ukinuo pravo glasa Srbima u januaru, a da je sada na kraju godine zabranio patrijarhu Porfiriju da uđe na Kosmet. Ona je naglasila da je situacija na Kosmetu iz dana u dan sve ozbiljnija i da je sve više tenzija, pri čemu je Kurti počeo da preti ljudskim žrtvama i nasilnim uklanjanjem barikada.

Predsednica Vlade je izrazila nadu da će biti dovoljno razuma kod međunarodnih partnera da takve stvari ne dozvole, podsećajući na to da Srbi samo traže poštovanje osnovnih ljudskih prava, da ih ne hapse bez dokaza i da ih ne maltretiraju i kidnapuju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here