Ministar odbrane Aleksandar Vulin o obraćanju predsednika Vučića Saboru Srpske pravoslavne crkve

0
166

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da ne vidi ništa sporno što se predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio vladikama na Saboru Srpske pravoslavne crkve i zapitao se da li bi vladike trebalo da slušaju strane ambasadore ili one koji su se okupili pod šatorom ispred Predsedništva.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je na poziv Njegove svetosti patrijarha srpskog gospodina Irineja, sednici redovnog godišnjeg zasedanja Svetog Arhijerejskog Sabora Srpske pravoslavne crkve. Predsednik Vučić je naveo da je tokom sastanka, koji je trajao dva i po sata izneo veliku brigu za naš narod na Kosovu i Metohiji i govorio otvoreno i iskreno o svemu što tišti naš narod. Ovaj susret je u delu javnosti i kod dela opozicije naišao na otvorene kritike, pa smo tim povodom ministra odbrane Aleksandra Vulina zamolili za komentar ovakvih napada i kritika.

Ministar Vulin je povodom susreta u patrijaršiji dodao i da saradnja države i Srpske pravoslavne crkve “nikada nije bila bolja” i da veruje da će nakon sastanka predsednika Srbije i patrijarha Irineja “razumevanje biti još veće”.On je naveo i da je i za narod na Kosovu veoma važna saglasnost koja trenutno postoji između Srpske pravoslavne crkve i države.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here