Odloženo saslušanje svedoka u slučaju hapšenja članova ekipe KTV televizije

0
357

Saslušanje svedoka u slučaju hapšenja članova ekipe KTV televizije odloženo je danas jer se svedoci nalaze u izolaciji. Zbog odlaganja saslušanja Danijelu Radiću i Robertu Bajtaiju nisu vraćeni predmeti koji su im oduzeti prilikom hapšenja, a koji nemaju nikakve veze sa delom koje im se stavlja na teret.

Saslušanje svedoka u slučaju hapšenja članova ekipe KTV televizije pod optužbom da su prekršili zdravstvene propise u vreme pandemije, a nakon što su tražili odgovore na pitanja od značaja za stanovnike našeg grada, odloženo je danas jer se osobe sa spiska svedoka nalaze u izolaciji pošto su bile u kontaktu sa licem zaraženim koronavirusom. Izolacija će trajati 28 dana i za to vreme saslušanja neće biti, ali ono što predstavlja veći problem jeste činjenica da Danijelu Radiću i Robertu Bajtaiju nisu vraćeni predmeti koji su im oduzeti prilikom hapšenja. Reč je o kameri KTV televizije i mobilnom telefonu koji je lično vlasništvo kamermana Bajtaija. Odluka tužioca da ne vrati oduzete predmete nije opravdana jer je reč o predmetima koji nisu sredstvo izvršenja dela za koje se terete, ali odluka ne čudi jer je javni tužilac u sprezi sa Goranom Kneževićem, Nenadom Karapandžom i Čedomirom Janjićem.

Oduzeta kamera neophodna je za rad televizije, a telefon koji je oduzet kamermanu Bajtaiju bio je jedina veza između njega i njegove ćerke koja se nalazi u inostranstvu.

Da li izveštavanje građana o bitnim događajima u našem gradu ili porodični odnosi treba da plate za to što predstavnici lokalne samouprave pokazuju snagu nad televizijom KTV i da li je ovo pokušaj da se otežavanjem funkcionisanja televizije spreče prilozi kojima se otkriva istina o malverzacijama i kriminalnim radnjama čelnika u gradu na Begeju?

Sigurno je da KTV televizija neće ustuknuti ni pred kakvim pritiscima i da će nastaviti i dalje objektivno da izveštava građane o svemu što se dešava u našem gradu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here