DRÄXLMAIER Group Srbija odriče se pomoći Vlade Republike Srbije

0
314

Menadžment DRÄXLMAIER Group Srbija odlučio je da se odrekne pomoći koju je Vlada Republike Srbije namenila poslodavcima u vidu poreskih olakšica i isplate pola minimalne zarade za svakog zaposlenog.

U saopštenju menadžmenta Draxlmaier Group se navodi da ova kompanija iako se nalazi u teškoj ekonomskoj situaciji zbog duže obustave rade neće koristiti ekonomske mere Vlade Srbije nego će i dalje zarade svojim zaposlenima isplaćivati isključivo iz sopstvenih sredstava i to u redovnim rokovima, kao što je to i do sada činila.

“Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svim našim zaposlenima što su u vreme vanrednog stanja i prinudnog odmora iskazali veliki nivo strpljenja i razumevanja za poteškoće u kojima se poslodavac našao usled pandemije koronavirusa” ističe generalni direktor Draxlmaier Group Srbija Kai Mussmann i dodaje “Radujemo se početku rada za našeg nemačkog premijum klijenta sredinom ove nedelje i ponovnom susretu sa našim zaposlenima u proizvodnim pogonima”.

Draxlmaier Group posluje u Zrenjaninu od 2008. godine i jedan je od najvećih poslodavaca u regionu koji trenutno zapošljava više od 5.000 ljudi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here