Premijerka Ana Brnabić obišla radove u KCV

0
336

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić obišli su radove na rekonstrukciji Klinike za interne bolesti Kliničkog centra Vojvodine.

Reč je o rekonstrukciji zgrade ukupne površine 5.348 kvadratnih metara u kojoj su smeštene klinike za nefrologiju i kliničku imunologiju, gastroenterologiju i hepatologiju, hematologiju i Klinika za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma. Radovi, čija je vrednost 547,5 miliona dinara, a koje je obezbedila Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije, biće završeni do kraja godine.

Predsednik Mirović zahvalio je predsednici Vlade jer je ovo, kako je rekao, veoma značajna poseta Kliničkom centru. Prema njegovim rečima, od juna 2016. godine do danas Pokrajinska vlada uložila je 7,7 milijardi dinara za revitalizaciju zdravstvenog sistema AP Vojvodine. Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić kazala je da je naš zdravstveni sistem imao ogromne pozitivne promene i da smo zato spremno dočekali ovu krizu izazvanu virusom Kovid 19.

Ovom prilikom, medijima se obratila i direktorka Kliničkog centra Vojvodine, doktorka Edita Stokić, koja je rekla koliko je značajan ceo projekat koji se obavlja, u cilju poboljšanja zdravstvenog sistema na teritoriji Vojvodine.

Obilasku radova prisustvovali su i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević i direktorka Regionalnog predstavništva Evropske investicione banke Dubravka Negre.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here