Mlađan Đorđević o najavi parlamentarnih izbora za 2022. godinu

0
94

Predsednik Srbije najavio je prevremene parlamentarne izbore za 2022. godinu. Prema mišljenju Mlađana Đorđevića razlog za takvu odluku je što je bojkot opozicije uspeo i što je stanje u parlamentu sa tri stranke neodrživo.

Predsednik republike Aleksandar Vučić izjavio je da će period izmedju formiranja nove vlade i prevremenih parlamentarnih izbora biti probni test za ministre u vladi koji će pokazati koliko su ministri sposobni da rešavaju akutne društvene probleme koji opterećuju gradjane. Upitali smo predsednika pokreta “Oslobodjenje” zašto se unapred skraćuje rok trajanja vlade i da li je za godinu I po dana moguće napraviti značajne rezultate?

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević rekao je za JUGpress da je najava vanrednih parlamentarnih izbora 2022. godine zamajavanje građana.
Po njegovim rečima ovi izbori će biti fasada demokratije ako se ne promene  katastrofalni izborni uslovi, jer se ne može govoriti o slobodnim izborima ako su mediji neslobodni, ako su birački odbori pod monopolom SNS, ako država upumpava milione u funkcionersku kampanju jedne stranke i ako su građani izloženi ucenama, pretnjama i podmićivanjima, jer kako je rekao, izbori mogu biti ili slobodni ili nikakvi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here