Darija Kisić Tepavčević – Unapređenje saradnje u oblasti zapošljavanja sa NR Bangladeš

0
441

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević razgovarala je sa ministrom spoljnih poslova Narodne Republike Bangladeš Abdulom Momenom o unapređenju saradnje u oblastima od zajedničkog interesa, posebno u oblasti zapošljavanja.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević sastala se danas sa ministrom spoljnih poslova Narodne Republike Bangladeš Abdulom Momenom. Ona je tom prilikom istakla da se u Republici Srbiji sprovode veliki investicioni projekti, sa planovima za njihovu realizaciju i u budućem periodu i da je naša zemlja otvorena za saradnju kada je u pitanju zapošljavanje stranih državljana. Kisić Tepavčević je podsetila i da je nedavno održala sastanak sa ambasadorom Bangladeša Šamimom Ahsanom, sa kojim je razgovarala o potencijalnim oblastima za moguću saradnju dve zemlje i kojeg je upoznala sa procedurom zapošljavanja stranih državljana u Republici Srbiji.

Ministar spoljnih poslova Narodne Republike Bangladeš Abdul Momen zahvalio je ministarki Kisić Tepavčević na prijemu i istakao da su diplomatski odnosi dve zemlje uspostavljeni pre 49 godina i izrazio spremnost da sa Republikom Srbijom dodatno unapređuju bilateralne odnose. Kako je naveo, Bangladeš je spreman da sa Srbijom sarađuje i u oblasti zapošljavanja stranih državljana. Na sastanku je razgovarano o tome da dve strane otpočnu postupak pregovora radi zaključivanja bilateralnog sporazuma o zapošljavanju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here