Borko Stefanović – Očekujem pobedu ujedinjene opozicije na predstojećim izborima

0
91

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović je izjavio da ujedinjena opozicaja mora da bude u jedinstvenom frontu sa građanima kako bi zajedno ostvarili pobedu na aprilskim izborima na svim nivoima.

Predstavnici opozicije okupljene oko Stranke slobode i pravde (SSP), Narodne stranke (NS) i Demokratske stranke (DS) saopštili su 26. novembra da izlaze zajedno na izbore. U zajedničkom obraćanju javnosti, uz Zorana Lutovca, Vuka Jeremića i Dragana Đilasa, najavljeni su i predsednik Pokreta slobodnih građana, Pokreta slobodna Srbija, Pokreta za preokret, Građanske platforme, Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara i Udruženih sindikata Sloga. Kako su istakli namera je da bude okupljen što širi front ljudi sa istim ciljem – stvaranje normalne i demokratske Srbije u kojoj će se poštovati ljudska prva, i gde će sudstvo biti nezavisno a mediji slobodni. Kako će izgledati politička kampanja ovog dela opozicije i koliku podršku naroda očekuju pitali smo zamenika predsednika SSP Borka Stefanovića.

Opozicione stranke koje su bile deo Saveza za Srbiju, postigle su dogovor o zajedničkom izlasku na izbore a na konferenciji za novinare održanoj 26. novembra, saopšteno je da će se o budućem kandidatu za predsednika države kao i za gradonačelnika Beograda, svi u savezu naknadno dogovoriti konsenzusom i da će o tome obavestiti javnost, “kada za to bude vreme”, jer je ocenjeno da ne bi bilo dobro da se o tome prerano govori s obzirom na žestoke napade režima i režimskih  tabloida na svakoga od kandidata opozicije. Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde koja će biti nosilac zajedničke liste na parlamentarnim izborima, izrazila je uverenje u pobedu opozcije, te naglasila da je opozcija prvu pobedu ostvarila time što se ujedinila.

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović smatra da se energija nezadovoljstva u Srbiji akumulira već nekoliko godina i da će prava pobeda biti na dan izbora, 3. aprila 2022. godine, kada će ujedinjena opozicija, u jedinstvenom frontu sa građanima, pobediti na svim nivoima korumpirani aktuelni režim i na taj način doneti pravdu i normalan život i stvoriti državu bez nasilja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here