Ministar Vulin prisustvovao obuci i vežbi najmlađih pripadnika Policijske brigade

0
79

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je danas u Nastavnom centru „Makiš“ redovnoj obuci i vežbi najmlađih pripadnika Policijske brigade koji su pokazali obučenost, veštine i spremnost za izvršenje svih postavljenih zadataka.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je danas u Nastavnom centru „Makiš“ redovnoj obuci i vežbi najmlađih  pripadnika Posebne jedinice policije Policijske brigade koji su prikazali stručnu osposobljenost i obučenost, a prikazana je i obučenost službenih životinja.

Ministar Vulin je istakao da najmlađe pripadnike Policijske brigade odlikuje visok nivo obučenosti, ali i visok nivo patriotizma i dodao da se uverio u njihovu obučenost, opremljenost, moral i spremnost da brane ustavnost i zakonitost u našoj zemlji.

Ministar policije je  naglasio da država i Ministarstvo unutrašnjih poslova posebno brinu o pripadnicima Policijske brigade koji obavljaju najodgovornije poslove i najavio da pripadnicima brigade slede nova uvećanja plata i nabavka dodatne opreme.

Nakon završetka redovne obuke najmlađih pripadnika Policijske brigade, ministar Vulin je kazao da je na nama da sačuvamo zemlju, zakon i ustavni poredak, jer:,,Ovo je zemlja naše dece, kakvu smo je dobili, bolju da im je vratimo”.

Pored različitih oblika intervencije policije u obukama i vežbama savladavanja izgrednika, prikazana je i upotreba službenih pasa obučenih za napad i odbranu, dok su pripadnici Čete konjanika sa službenim konjima pokazali svoje načine taktičkog postupanja u slučaju narušavanja javnog reda i mira.

Pripadnici Posebne jedinice policije Policijske brigade prikazali su i materijalno-tehnička sredstva kojima raspolaže ova jedinica, kao i izdržljivost i funkcionalnost zaštitne opreme za javni red i mir prilikom izvršavanja službenih zadataka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here