Milan Ćulibrk – Ja da se pitam ne bih uvodio sankcije Rusiji

0
80

Verujem da Srbija još neko vreme neće uvesti sankcije Rusiji, rekao je glavni i odgovorni urednik NIN-a Milan Ćulibrk i dodao da je uveren da odgovor Moskve u slučaju uvođenja sankcija neće biti blagonaklon.

Evropski parlament u Strazburu usvojio je rezoluciju da pristupni pregovori sa Srbijom treba da napreduju samo ukoliko Beograd podrži sankcije Rusiji i napravi znatan progres u reformama. Takođe, evroposlanici su podržali i da fondovi EU za Srbiju budu uslovljeni na isti način. Da li bi Srbija trebalo da podrži sankcije Rusiji pitali smo glavnog i odgovornog urednika NIN-a Milana Ćulibrka.

Čak i da u jednom trenutku podlegnemo pritisku Evropske unije i uvedemo sankcije Rusiji zbog sukoba u Ukrajini, prema rečima predsednika Srbije Aleksandra Vučića, tu ne bi bio kraj zahtevima Brisela. Naime, Vučić je izjavio da će nas Evropa sve i da uvedemo sankcije Rusiji, potapšati po ramenu, ali će onda stići nova rezolucija sa neophodnim priznavanjem Kosova. „Znam da postoji deo javnosti koji bi da disciplinuje i predsednika i Vladu, da nam objasne kako moramo pod hitno da uvedemo sankcije, jer je to u najboljem interesu zemlje, dok je sve ostalo loša politika za Srbiju, zbog koje ćemo da ostanemo bez EU puta. Ali, preskočili su da pročitaju deo koji govori da moramo da priznamo nezavisno Kosovo, pa pitam sve te ljude, koji hoće da nam govore o nečijoj dobronamernosti, što su to sakrili? A, što se tiče sankcija Rusiji, Srbija ume sama da donosi odluke i razume potrebe svoje zemlje i građana. Čestitam Evropi, jer su, “usrećili” svoje zemlje i narode sankcijama Moskvi. Mi ćemo da nastavimo da slušamo sve što govore, da pokazujemo poštovanje, a odluke ćemo da donosimo u interesu našeg naroda i države“ poručio je Vučić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here