Dan primirja u Prvom svetskom ratu obeležen i u Zrenjaninu

0
203

Povodom državnog praznika, Dana primirja u Prvom svetskom ratu 11.novembra u holu Gradske kuće položeni su venci na spomen-ploču oslobodiocima grada u Prvom svetskom ratu i pukovniku Dragutinu Ristiću Brigadiru.

Dan primirja u Prvom svetskom ratu obeležava se u Srbiji, ali i mnogim zemljama širom sveta. To je dan kada su sile Antante potpisale primirje sa Nemačkom u železničkom vagonu u Kompijenu u Francuskoj i time okončali rat koji je imao razorne posledice za čitavu Evropu. 11. novembar obeležen je i u gradu Zrenjaninu polaganjem venaca u holu Gradske kuće na spomen-ploču pukovniku Dragutinu Ristiću – Brigadiru i oslobodiocima grada u Prvom svetskom ratu . Vence su položili predstavnici grada Zrenjanina, Srednjobanatskog upravnog okruga, Komande Banatske brigade Zrenjanin i gradskog odbora Pokreta obnove Kraljevine Srbije. O značaju pomenutog datuma govorio je Saša Santovac, zamenik gradonačelnika.

 Grad Zrenjanin obeležiće 17.novembra dan kada je grad oslobođen u Prvom svetskom ratu i dan kada su nastupile velike istorijske promene.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here