Volonteri CK dostavili topli obrok korisnicima narodne kuhinje starijim od 65 godina

0
66

Pošto je licima starijim od 65 godina zabranjeno da napuštaju svoje domove korisnicima narodne kuhinje, koji spadaju u tu grupu stanovništva, topli obrok dostavili volonteri Crvenog krsta.

U skladu sa merama zabrane izlaska iz kuće licima starijim od 65 godina Grad Zrenjanin i gradska organizacija Crvenog krsta doneli su odluku o obustavi pripreme toplih obroka u narodnoj kuhinji. Iz tog razloga volonteri Crvenog krsta započeli su već danas podelu toplih obroka korisnicima narodne kuhinje starijim od 65 godina. Od sutra će krenuti i podela lanč paketa, koje će dobiti svi korisnici narodne kuhinje.

Volonteri Crvenog krsta topli obrok najpre su odneli Miroslavu Zlatkoviću, koji im se zahvalio što ga ni u vanrednom stanju nisu zaboravili. Nakon Miroslava topli obrok dobio je i Milan Momirski. I Miroslav i Milan imali su savet za svoje vršnjake i one starije kojima je takođe zabranjeno da u narednom periodu napuštaju svoje domove.

Crveni krst je uključen u rad i gradskog i okružnog štaba za vanredne situacije te su njegovi volonteri uključeni u sprovođenje svih mera tokom vanrednog stanja, a u narednom periodu pristupiće i raspodeli pomoći pri mesnim zajednicama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here