Ministar Stefanović prisustvovao noćnom gađanju na poligonu „Nikinci”

0
124

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović prisustvovao je prikazu sredstava naoružanja i vojne opreme iz razvoja sa bojevim gađanjem u noćnim uslovima u Centru za ispitivanje naoružanja i vojne opreme “Nikinci”. Ministar je najavio i da će, po naređenju predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u narednim nedeljama biti izvedena jedna od najvećih vežbi koja se u poslednjim decenijama odvijala u Republici Srbiji.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović prisustvovao je prikazu sredstava naoružanja i vojne opreme iz razvoja sa bojevim gađanjem u noćnim uslovima u Centru za ispitivanje naoružanja i vojne opreme “Nikinci”. U okviru prikaza na poligonu Nikinci, predstavljeno je dejstvo najnovijih sredstava koja su proizvod domaće pameti, počev od komandno-izviđačkog vozila BOV-KIV, daljinski kontrolisane besposadne platforme „Miloš-N”, oklopnog borbenog vozila „Lazar 3″ 8X8, preko bespilotne letelice „Vrabac” i pešadijskog naoružanja sa optoelektronskim sredstvima, dok je gađanje ciljeva na zemlji izvršio i „Pasars” na daljini od 1.200 i 500 metara. Ministar se zahvalio pripadnicima Vojske, koji su pokazali koliko uspešno uvežbavanje, modernizacija i opremanje doprinose da Vojska Srbje bude sposobna da deluje u svako doba dana ili noći i da zaštiti bezbednost Republike Srbije.

Uz ministra odbrane, prikazu u Nikincima prisustvovali su i pomoćnik ministra za materijalne resurse dr Nenad Miloradović, načelnik Uprave razvoj i opremanje Generalštaba brigadni general Milan Popović, komandant 72. brigade za specijalne operacije brigadni general Miroslav Talijan i načelnik štaba Kopnene vojske brigadni general Željko Tramošljika.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here