Brnabić i Ružić obišli đake prvake u novoizgrađenoj školi u Belegišu

0
92

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić prisustvovali su danas prijemu đaka prvaka u novoizgrađenoj Osnovnoj školi „Vera Miščević“ u Belegišu.

Premijerka Srbije Ana Brnabić i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić prisustvovali su danas prijemu đaka prvaka u novoizgrađenoj Osnovnoj školi „Vera Miščević“ u Belegišu. Brnabić je svim učenicima koji su danas krenuli u novu školsku godinu poželela puno uspeha u godini koja je izazovna za sve zbog epidemije koronavirusa. Ona je navela da petu godinu zaredom država obnavlja škole po čitavoj Srbiji i da je od 2016. rekonstruisano 177 škola, u koje je uloženo više od 20 milijardi dinara.

Premijerka je rekla da je 1. septembar uvek značajan dan te da školovanje započinju đaci prvaci, a da ga nastavljaju generacije koje su na putu da postanu građani koji će doprineti daljem rastu i razvoju naše zemlje.

Ministar prosvete Branko Ružić je učenicima i svim zaposlenima u prosveti poželeo uspešnu školsku godinu, a đacima prvacima poručio da za njih počinje jedno posebno razdoblje i da će im svako stečeno znanje biti korisno u daljem školovanju i životu. Prvi potpredsednik Vlade je naveo da je veoma ponosan jer od danas prvi čas školske godine započinje slušanjem državne himne, ocenivši da je poštovanje državnih simbola osnov poštovanja zemlje u kojoj živimo. Prema njegovim rečima, posebno je važno to što se učenici vraćaju u školske klupe i što će se nastavni proces odvijati neposredno u školi jer je to najbolje za njih i proces sticanja znanja. Ružić je ukazao na to da su škole dobile jasna uputstva i da je vrlo važno se svi pridržavaju propisanih preventivnih mera i pravila koja su detaljno razrađena, ocenivši da su u tim okolnostima rizici u školama svedeni na najmanju moguću meru.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here