Dejan Petar Zlatanović – Jahte od nekoliko miliona evra ne gore slučajno

0
233

Komentarišući nedavni požar u marini Navar, u kom je oštećena jahta u vlasništvu Zvonka Veselinovića, novinar i urednik portala Srbin info Dejan Petar Zlatanović je rekao da jahte od nekoliko miliona evra nikad ne gore slučajno i napomenuo da je interesantno to da je jahta izgorela baš u trenutku kada su iz Amerike najavljene sankcije prema Veselinoviću.

Na portalu Srbin info objavljeno je da bi pravi razlog zbog kojeg je izgorela luksuzna jahta Zvonka Veselinovića u Tivtu, mogao da bude podmetnut požar u nameri da se uništi 4,5 tona kokaina, odnosno dokazi, s obzirom na to da ovog bliskog saradnika Aleksandra Vučića, posle mesta na crnoj listi sankcija SAD, može da čeka i hapšenje. Novinara i urednika portala Srbin info Dejana Petra Zlatanovića upitali smo zašto smatra da je požar podmetnut i ko bi se još sem Veselinovića mogao naći na crnoj listi SAD-a.

Jedna od jahti koja je oštećena u skorašnjem požaru u marini Navar u Crnoj Gori je jahta “Sara”, koju je, prema pisanju BIRN-a, od Svetozara Marovića kupila firma “Inkop” u vlasništvu Zvonka Veselinovića. Jahta je pretrpela manja oštećenja, jer je bila druga u nizu od jahte u kojoj je buknuo požar. Zbog ovog broda vođeno je nekoliko sporova u vreme kada je vlasnik bio Svetozar Marović. Sudski spor između austrijske kompanije „Heta Leasing“ i Svetozara i Miloša Marovića 2015. godine vođen je oko naplate 9.980.076 evra, jer su Marovići garantovali da će biti vraćen kredit koji je tadašnji “Hypo Leasing” dao ofšor kompaniji „Galaxy“. Tim novcem izrađena je jahta „Kenco“. Plaćanje rata je ubrzo obustavljeno, a jahta je potom nestala iz budvanske marine. Vratila se nedavno, pod imenom „Sara“, sada u vlasništvu kontroverznog biznismena sa Kosova Zvonka Veselinovića. Komentarišući požar u marini Navar novinar i urednik portala Srbin info Dejan Petar Zlatanović je rekao da jahte od nekoliko miliona evra nikad ne gore slučajno i napomenuo da je jahta izgorela baš u trenutku kada su iz Amerike najavljene sankcije prema Zvonku Veselinoviću. Naime, Američko ministarstvo finansija objavilo je 8. decembra ažurirani spisak lica pod američkim sankcijama („OFAC’s SDN List„). Radi se o listi Kancelarije za kontrolu strane imovine. Među ažuriranim imenima je i 13 poznatih ljudi sa Severa Kosova, od kojih su većina biznismeni. Javnosti najpoznatija imena su Zvonko Veselinović i Milan Radoičić, bliski saradnici vladajuće Srpske napredne stranke, više puta povezivani sa teškim krivičnim delima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here