Ministar Vulin – Sastanak sa predstavnicima udruženja „Beli orlovi”

0
76

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin primio je danas predstavnike udruženja za očuvanje starih zanata i veština „Beli orlovi“ i sa njima razgovarao o afirmaciji i unapređenju buhurta, sportske borilačke veštine koja baštini moderne, ali i srednjovekovne motive.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sastao se danas sa predstavnicima udruženja za očuvanje starih zanata i veština „Beli orlovi“ i tom prilikom naglasio značaj razvoja buhurta koji je nastao u Istočnoj Evropi, posebno među mlađom srpskom populacijom. Buhurt je poseban sport u kojem učesnici opremljeni u replikama srednjovekovnih oklopa prikazuju svoje borilačke veštine i umeća. Poseban je i važan i zbog toga što deca kroz bavljenje ovim sportom upoznaju svoju tradiciju i kulturu i uče o srednjovekovnim vrednostima viteštva, o plemenitosti i časti, istakao je ministar unutrašnjih poslova.

Vulin je dodao da će Ministarstvo unutrašnjih poslova dati svaku vrstu podrške za popularizaciju i promociju ove prestižne sportske discipline, a posebno kada je reč o organizaciji turnira.

On je naglasio da je narod koji zaboravlja svoju prošlost i ne brine o svojoj tradiciji osuđen na propast i poručio da je zato osnovni i glavni zadatak naših generacija da sačuvaju svoju kulturu i identitet, kao i zahvalnu uspomenu na svoje pretke koji su uvek bili na pravoj strani sveta, onoj pravednoj i čestitoj.

Predstavnici udruženja „Beli orlovi” iskovali su mač za ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina u znak zahvalnosti za podršku u promociji buhurta i srpske tradicije i kulture.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here