Srđan Milivojević o zapleni benzil hlorida

0
110

Krajem decembra meseca prošle godine policija je u jednom selu u opštini Žabari, u dvorištu ugostiteljskog objekta pronašla 23,5 tona benzil hlorida za koje predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke Srđan Milivojević smatra da je u pitanju ista supstanca koju je policija zaplenila pre deset godina a koja se koristi za pravljenje droge čija cena na crnom tržištu iznosi 10 evra za gram.

Predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević zapitao je vlast da li je 23,5 tona benzil hlorida koji je policija, po navodima tabloida, zaplenila u decembru prošle godine u opštini Žabari, ista ona supstanca koja je od strane policije zaplenjena još 2011. godine. Šta ga je navelo da misli da je u pitanju ista supstanca i da li ovaj slučaj pokreće i pitanje gde je marihuana sa Jovanjice pitali smo Srđana Milivojevića.

Krajem decembra meseca prošle godine policija je u jednom selu u opštini Žabari, u dvorištu ugostiteljskog objekta koji se nalazi u vlasništvu višestrukih povratnika u vršenju krivičnih dela, pronašla 23,5 tona benzil hlorida skladištenih u 118 buradi.

Prema rečima predsednika Izvršnog odbora Demokratske stranke, Srđana Milivojevića, benzil hlorid se nalazi na listi strogo kontrolisanih supstanci koja je neophodna za pravljenje droge i da je od ove količine relativno lako napraviti veliku količinu opojne droge koja se žargonski naziva kaptagon, čija cena na uličnom crnom tržištu iznosi 10 evra za gram. Milivojević je u obraćanju medijima naglasio da je sa 23,5 tona benzil hlorida moguće napraviti 50 tona kaptogena ili 50.000 kg ili 50.000.000 grama, što znači da je vrednost zaplenjene ilegalne supstance 500.000.000 evra i da je neverovatno kako nas o ovoj rekordnoj zapleni nije obavestio aktuelni ministar policije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here