Slobodan Reljić – Aktuelni predsednik Srbije i dalje uživa najveću podršku biračkog tela

0
191

Rezultati predsedničkih izbora koji će se održati 3. aprila neće biti neizvesni s obzirom na to da aktuelni predsednik Srbije i dalje uživa najveću podršku biračkog tela, izjavio je novinar i sociolog Slobodan Reljić.

Rok za predaju overenih potpisa za predsedničku kandidaturu istekao je 12. marta u ponoć, a konačan spisak predsedničkih kandidata biće poznat do 18. marta, kada bi Republička izborna komisija trebalo da utvrdi i objavi zbirnu izbornu listu u Službenom glasniku Republike Srbije. Republičkoj izbornoj komisiji overene potpise predali su Aleksandar Vučić, kandidat Srpske napredne stranke, kandidat Ujedinjene Srbije Zdravko Ponoš, Miloš Jovanović kao kandidat koalicije Nada i Milica Đurđević Stamenkovski koja je kandidat Zavetnika. Poslednjeg dana potpise su predali profesorka Biljana Stojković ispred koalicije Moramo, Boško Obradović, kandidat Patriotskog bloka, Branka Stamenković ispred koalicije Suverenisti, a dva sata pre ponoći 12 500 overenih potpisa RIK-u je predao i lider Srpske desnice, Miša Vacić. Kako komentariše kandidate za predsednika Srbije na predstojećim izborima i ko ima najveće šanse za pobedu pitali smo sociologa i novinara Slobodana Reljića.

Novinar Srđan Škoro koji je među prvima najavio da će se kandidovati za predsednika odustao je od kandidature sa objašnjenjem da nije prikupio dovoljno novca za kampanju, dok je koalicija “Ajmo ljudi” povukla  kandidaturu profesora Dragoslava Šumarca pola dana nakon njene objave zbog izostanka potpune podrške od strane svih koalicionih partnera i prekratkog roka za skupljanje potpisa.

Redosled predsedničkih kandidata određivaće se žrebom koji obavlja Republička izborna komisija, a u prisustvu predstavnika predlagača kandidata.

Novinar i sociolog Slobodan Reljić smatra da rezultati ovih predsedničkih izbora neće biti neizvesni s obzirom na to da aktuelni predsednik Srbije i dalje uživa najveću podršku biračkog tela.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here