Momčilo Trajković – Aleksandar Vučić je ključni čovek, sastav nove vlade nije bitan

0
63

Nije važno kakav će biti sastav nove vlade jer je Aleksandar Vučić svakako ključni čovek i vlada će se ponašati kao i do sada rekao je predsednik Srpskog nacionalnog foruma Momčilo Trajković.

Do 25. septembra može da se očekuje predlog novog sastava vlade, rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević podsećajući da je 30. oktobar krajnji rok za izbor. Vučević je rekao da je od sastava mnogo važnije kakva će biti energija među novim ministrima i dodaje da očekuje da će nova vlada doneti novu energiju i hrabrost. Kakav sastav nove vlade očekuje pitali smo predsednika Srpskog nacionalnog foruma Momčila Trajkovića.

Kako je naveo predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Ana Brnabić će imati oročen mandat, jer će na tom mestu ostati do 2024. godine. Ostalo je nejasno da li će tada uslediti rekonstrukcija vlade ili novi izbori. Suštinski razlog odlaganja formiranja vlade jeste snažan pritisak Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država, s jedne, i Rusije, s druge strane, na opredeljenje Srbije u odnosu na agresiju režima Vladimira Putina na Ukrajinu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here