Borislav Novaković o razgraničenju sa kosovskim Albancima

0
144

Izjavu da se zalaže za razgraničenje sa kosovskim Albancima Narodna stranka doživljava kao najavu da će predsednik Srbije priznati nezavisnost Kosova – rekao je predsednik Pokrajinskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pre nekoliko dana  je u Šidu izjavio da se ’’zalaže za razgraničenje sa Albancima.’’  ’’Kada ne znamo šta kome pripada, to je uvek izvor potencijalnih sukoba i nereda, ali videćemo, za tango je potrebno dvoje”, rekao je predsednik Srbije. Kako je naveo, ne krije da podržava razgraničenje, istakavši ’’da je to politika koju on predstavlja.’’ Kako Narodna stranka ocenjuje ovu Vučićevu izjavu i predstavlja li ’’razgraničenje’’ ustvari priznanje Kosova kao nezavisne države, pitali smo predsednika Pokrajinskog odbora Narodne stranke Borislava Novakovića.

Pojedine zapadne zemlje kao što je  Velika Britanija, smatraju da pozivi za korekciju nacionalnih granica Kosova i Srbije mogu biti destabilizirajući, a Nemačka je i dalje mišljenja da je promena granica rizična. Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u Berlinu, posle sastanka s predsedavajućim Saveta ministara Bosne i Hercegovine Denisom Zvizdićem, ’’da na Balkanu neće biti promena granica i da to izgleda svaki put mora da se ponavlja sagovornicima sa Zapadnog Balkana”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here