Upriličen prijem za Sakiba Pleha koji je zrenjaninskoj biblioteci uručio vrednu donaciju

0
118

Direktor Biblioteke za slepa i slabovida lica u Bosni i Hercegovini Sakib Pleh boravio je u Zrenjaninu gde je najpre upriličen prijem u Gradskoj kući za njega i za predstavnike Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih Zrenjanin i za predstavnike GNB Žarko Zrenjanin.

Povod posete je vredna donacija koja je uručena zrenjaninskoj biblioteci kao i otvaranje ,,Zvučnog kutka’’ namenjenog slepim i slabovidim osobama. Sakib Pleh prepoznao je napore biblioteke i grada da se unapredi položaj slepih i slabovidih osoba i izrazio je želju da uruči vrednu donaciju upravo našem gradu. O mogućnostima biblioteke čiji je direktor rekao je sledeće:

 

O značaju donacije i otvaranju ,,Zvučnog kutka’’ govorio je predsednik Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih Zrenjanin Nenad Vukeljić.

 

Saradnja zrenjaninske i biblioteke iz Sarajeva pokrenuta je na inicijativu Sakiba Pleha. U Zrenjaninu je pre nekoliko godina postojala želja da se otvori Zvučna biblioteka o čemu je nešto više rekao direktor GNB ,,Žarko Zrenjanin’’ Milan Bjelogrlić.

 

Na otvaranju Zvučnog kutka biblioteke potpisan je protokol o saradnji između Biblioteke za slepa i slabovida lica Bosne i Hercegovine, Međuopštinskog saveza slepih Zrenjanin i GNB ,,Žarko Zrenjanin’’.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here