Fruit Logistica 2019

0
183

Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije, uz podršku USAID Projekta za konkurentnu privredu, organizuju nastup dest  domaćih kompanija na međunarodnom sajmu svežeg voća i povrća “Fruit Logistica 2019” koji se održava u Berlinu do 8. februara.

U okviru nacionalnog štanda Srbije, pod jedinstvenim brendom “Srbija proizvodi voće”, predstaviće se deset kompanija: SELEKT FRUT iz Subotice, PIK JUŽNI BANAT iz Bele Crkve, FOREST FUD iz Kruševca, PDM AGRO-FRUT iz Pudaraca, ĆIRIĆ AGRO iz Titela, AGRO TRUST iz Pećinaca, kao i firme sa sedištem u Beogradu: EKOFUNGI, SAGAL AGRAR, HLADNjAČE BRESTOVIK i PJURBERI. Pored kompanija, na sajmu će biti prisutni i predstavnici Asocijacije jabučara “Srbija proizvodi jabuke”, kao i grupacije borovničara.

Na sajmu “Fruit Logistika 2019”, srpski proizvođači predstaviće svoje proizvode na nacionalnom štandu Srbije površine sto dvanaest  kvm u hali B. Privredna komora Srbije organizuje nastup domaćih kompanija, sa ciljem promocije domaće privrede, podrške izvoznicima i povezivanja sa partnerima u inostranstvu. Nastup na međunarodnom sajmu omogućava izlagačima da predstave svoje proizvode i plasiraju ih na nova tržišta, kao i da učvrste postojeće i steknu nove poslovne kontakte.

 “FRUT LOGISTIKA” je jedan od najvećih međunarodnih sajmova iz oblasti prehrambene industrije na svetu koji se ove godine održava 26. put u Berlinu. U 2018. godini na sajmu je izlagalo tri hiljade dvesta četrdeset  kompanija i organizacija iz oko osamdeset četiri zemalje, a prisustvovalo je preko sedamdeset osam hiljada posetilaca iz sto trideset zemalja. Ova izložba predstavlja skup uvoznika i izvoznika, proizvođača svežeg voća i povrća, veleprodaje i maloprodaje, transportnih i logističkih stručnjaka.

Prema poslednjim dostupnim podacima Republičkog zavoda za statistiku, u 2018. godiniperiod januar – septembar, ukupna spoljnotrgovinska razmena u robi sa Saveznom Republikom Nemačkom iznosila je preko tri milijarde šest stotina četrdeset miliona evraUkupan izvoz u pomenutom periodu je iznosio je milijardu četiri stotine sedamdeset miliona evra, a ukupan uvoz dve milijarde sto šezdeset šest miliona evra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here