Članice udruženja “Draga Gavrilović” iz Srpske Crnje o svojim aktivnostima

0
378

Žene iz udruženja “Draga Gavrilović” iz Srpske Crnje bave se izradom suvenira i dekorativnih predmeta, heklanjem pletenjem i izradom domaćih sapuna. Svoje radove predstavile su na brojnim manifestacijama.

Udruženje žena “Draga Gavrilović” iz Srpske Crnje postoji već nekoliko godina. Žene se bave izradom suvenira, dekorativnih predmeta, heklanjem, pletenjem, izradom domaćih sapuna i slično, a redovno posećuju i manifestacije na kojima mogu predstaviti svoje rukotvorine. Pored toga, imaju i svoju manifestaciju “Boemski etno bazar”, koji se održava u okviru manifestacije “Boemske noći” u Srpskoj Crnji jula meseca. Predsednica udruženja Ružica Nikoletić upoznala nas je sa radom udruženja, a kako kaže ona najviše voli da pravi suvenire i da ih ukrašava dekupaž tehnikom, a takođe se bavi i reparacijom i restauracijom nameštaja.

Članice udruženja “Draga Gavrilović” trude se da ispoštuju svaki poziv za učešće na nekoj manifestaciji, rado odlaze u druga mesta i predstavljaju svoje radove, a odlični su domaćini “Boemskog etno bazara” u okviru manifestacije “Boemske noći”. Takmičenje i pobeda im nisu u prvom planu nego pre svega dobro druženje i razmena iskustava sa drugim ženama koje se bave istim poslovima. Izradom suvenira žele da omoguće svakom ko poseti Srpsku Crnju da iz nje ponese uspomenu, a onima koji iz Crnje odlaze u goste, da tamo ponesu i deo svog mesta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here