Alek Račić o ulozi medija u vanrednom stanju

0
619

Profesor doktor Alek Račić, koji se zalaže za revitalizaciju instituta Torlak i proizvodnju domaćih imunizacionih sredstava ogovorio je na trenutno najvažnija pitanja koja se tiču lečenja novog virusa COVID 19. Doktor Račić pojasnio je koliko se mediji vrednuju u vanrednoj zdravstenoj situaciji i koliko su sada važni.

Profesor doktor Alek Račić objasnio je koliko su mediji važni u vanrednoj situaciji koja je zadesila celu planetu i koliko je dostupnost informacija značajna za sve nas.

Doktor Račić je koncizno odgovorio na pitanje te možemo zaključiti da mediji snose veliku odgovornost kako u redovnom tako i u bilo kakvom vanrednom stanju. Ljudska populacija u vanrednim merama života i delovanja može da se podeli na dva tipa. Prvi tip populacije jeste onaj deo građana koji ne prati medijske objave i poverenje ne poklanja medijima. Drugi tip populacije je onaj koji posredstvom medija previše vremena daje javnim objavama i izjavama zvaničnika.

Problem nastaje kada se šire pogrešne vesti i kada gledaoci ne mogu da uoče šta je tačno, a šta je netačno i nekorisno. Po mnogim istraživanjima, mediji su istovremeno i korisni koliko su i štetni za društvo, ali sa objašnjenjem da je svakom pojedincu data slobodna volja i lično mišljenje kojima može da se vodi u vanrednim situacijama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here