Darko Trifunović: Odliv kadrova jedan od problema sa kojim se susreće Vojska Srbije

0
283

Direktor Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost dr Darko Trifunović je ocenio da je odliv kadrova jedan od problema sa kojim se susreće Vojska Srbije.

Poslednje najave o izmenama Zakona o vojsci, prema oceni Sindikata Vojske Srbije, potvrđuju haotično stanje u vojsci i dokaz su diletantizma koji trenutno upravlja sistemom odbrane. Konkretno je zamereno da “podizanje starosne granice za prijem u profesionalnu vojnu službu, jasno pokazuje da se radi o potezu očajnika kako bi se na silu vršila i održala popuna naše vojske”. Direktora Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost dr Darka Trifunovića smo zamolili da odgovori na pitanje kakve posledice po vojsku može imati novi Zakon.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je objasnio da novi Zakon o Vojsci Srbije obezbeđuje da vojska bude efikasnije organizovana u skladu sa okolnostima i okruženjem. Izmenama je predviđeno i vraćanje starih imena pojedinim brigadama. On je dodao da nove okolnosti podrazumevaju drugačiju organizaciju vojske u odnosu na nekadašnju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here