Vlada RS ublažila mere za sprečavanje širenja koronavirusa

0
140

U protekla 24 časa prisustvo virusa COVID -19 potvrđeno je kod 312 osoba, a tri osobe su preminule. Vlada Republike Srbije donela je na današnjoj sednici odluke u vezi sa ublažavanjem određenih mera za sprečavanje širenja koronavirusa.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo AP Vojvodine Zoran Gojković saopštio je da je u našoj zemlji do danas, do 15 časova, registrovano ukupno 6.630 slučajeva COVID-19 infekcije, dok su u poslednja 24 sata preminule tri osobe. Gojković je na redovnoj konferenciji za novinare istakao da su od poslednjeg izveštaja testirani uzorci 3.111 osoba, od kojih je 312 bilo pozitivno. On je naveo da su 3.703 pacijenta hospitalizovana, dodajući da se trenutno na respiratoru nalazi 108 pacijenata. Ukupan broj izlečenih građana je 870. On je naglasio da su u poslednja 24 časa preminule tri osobe, od kojih su dve muškog, a jedna ženskog pola, dok ukupan broj preminulih od početka epidemije iznosi 125 osoba. Vlada Republike Srbije donela je na današnjoj sednici, u skladu sa epidemiološkom situacijom i mišljenjem struke, odluke u vezi sa ublažavanjem određenih mera za sprečavanje širenja koronavirusa. Te mere predstavio je sekretar Gojković.

Sa radom ne mogu nastaviti objekti čiji rad podrazumeva okupljanje velikog broja ljudi, poput radnji različitih delatnosti koje se nalaze u tržnim centrima. Takođe, rad i dalje nije dozvoljen u delatnostima koje podrazumevaju blizak fizički kontakt, tako da frizerski saloni, saloni za negu lepote, teretane i fitnes centri i dalje ostaju zatvoreni. Vlada Srbije nastaviće da prati situaciju u vezi sa koronavirusom i da prilagođava svoje mere u skladu sa aktuelnom epidemiološkom slikom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here