Preminuo glumac Lane Gutović

0
372

Glumac Milan Lane Gutović preminuo je juče u Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, u 75. godini života. Bio je jedan od najdarovitijih i najsvestranijih glumaca na ovim prostorima, a mnogi likovi kojima je na televiziji, pozorištu i filmu udahnuo život stekli su kultni status. Takođe je bio uvek rado viđen gost u svim emisijama KTV televizije.

Milan Lane Gutović, jedan od najpopularnijih srpskih glumaca, prijatelj i gost naše televizije preminuo je u sredu 25. avgusta na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu u 75. godini života. Lane Gutović je rođen 11. avgusta 1946. godine u beogradskom naselju Umka, a potom je živeo u Kumodražu. Diplomirao je glumu na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu.

Bio je jedan od najdarovitijih i najsvestranijih glumaca na ovim prostorima, a mnogi likovi kojima je na televiziji, pozorištu i filmu udahnuo život stekli su kultni status.Član Narodnog pozorišta u Beogradu bio je od 2006. godine, gde je bio “prvak drame”. Ostaće upamćen po ulogama u pozorišnim predstavama „Kad su cvetale tikve“, „Buba u uhu“, “Otelo”, “Putujuće pozorište Šopalović”, „Narodni poslanik“, “Lažni car Šćepan Mali“, “Gospođa ministarka“, “Ko se boji Virdžinije Vulf“, „Sumnjivo lice“…  Iza sebe je ostavio i veliki broj filmskih uloga, među kojima su u „Laf u srcu“, „Tesna koža“, „Majstor i šampita“, „Špijun na štiklama“, „Erogena zona“, „Sedam i po“… Glumio je u TV serijama kao što su “Diplomci“, “Sedam sekretara SKOJ – a”, “Bolji život”, “Metla bez drške”, “Otvorena vrata”, “Ono naše što nekad bejaše”, “Bela lađa”, a bio je i u ulozi voditelja televizijskih šou programa.

Tokom svoje karijere dobio je više nagrada, među kojima su Sterijina nagrada, Nagrada “Raša Plaović”, Nagrada “Zoran Radmilović”, “Zlatna arena”, Zlatni ćuran za životno delo…Od filmskih nagrada Milan Gutović ima dva priznanja „Car Konstantin“ za uloge u filmovima „Uslovna sloboda“ i „Sedam i po“.

Iza sebe je ostavio suprugu Biljanu i troje dece – ćerku Milicu i sinove Janka i Spasoja.

Sahrana glumca Milana Gutovića, biće održana 28. avgusta na kumodraškom groblju gde počivaju i njegovi roditelji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here