Obeležena godišnjica smrti Šturma, Mišića i Bojovića

0
89

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović predvodio je danas državnu ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti povodom obeležavanja 100 godina od smrti generala Pavla Jurišića Šturma i godišnjice smrti generala Živojina Mišića i Petra Bojovića na Novom groblju u Beogradu.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović predvodio je danas državnu ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti povodom obeležavanja 100 godina od smrti generala Pavla Jurišića Šturma i godišnjice smrti generala Živojina Mišića i Petra Bojovića na Novom groblju u Beogradu. Trojica istaknutih vojskovođa umrla su u Beogradu – vojvoda Mišić 20. januara 1921, vojvoda Bojović 19. januara 1945, a armijski general Pavle Jurišić Šturm umro je 14. januara 1922. godine.

Vence su na spomen obeležja generalu Pavlu Jurišiću Šturmu i vojvodama Živojinu Mišiću i Petru Bojoviću na Novom groblju položili i državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Antić, kao i predstavnici udruženja potomaka i poštovalaca ratnika iz Prvog svetskog rata.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here