U sali Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ otvorena je izložba 20 nagrađenih radova pristiglih na konkurs „Zajedno možemo više“

0
77

U sali Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ otvorena je izložba 20 nagrađenih radova pristiglih na konkurs „ Zajedno možemo više“.

U okviru projekta „Podrška evropske unije inkluzivnom društvu“ otvorena je izložba radova pristiglih na konkurs umetničke autorske grafike „ Zajedno možemo više“. Konkurs na temu socijalnog uključivanja osetljivih grupa bio je otvoren za sve građane Srbije, a grad Zrenjanin je prvi među gradovima koji je bio domaćin ove izložbe. Izložbu je otvorio gospodin Nikola Bizel, šef operacija u  Delegaciji Evropske Unije u Srbiji, i Milan Bjelogrlić, direktor Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin”. Gospodin Nikola Bizel, predstavnik EU govorio je o ovom projektu koji je samo deo šireg projekta koji se realizuje u celoj Srbiji.

Bibliotekar i stručni saradnik za odnose sa javnošću Jelena Đorđević Perc istakla je projekte u kojim je biblioteka do sada učestvovala.

Nakon otvaranja izložbe održana je tribina na kojoj su o stanju u oblasti socijalne inkluzije govorili Olivera Lisica, direktor Centra za socijalni rad i Snežana Oluški Vlačić direktor Osnovne i srednje škole “9. Maj” iz Zrenjanina. Direktorica Centra za socijalni rad Olivera Lisica uputila je apel svim segmentima društva da pomognu osobama koji imaju neki vid socijalnih potreba kako bi se uključili u društvo kao ravnopravni činioci.

Direktorica Osnovne i srednje škole “9. Maj” iz Zrenjanina Snežana Oluški Vlačić istakla je šta je primarni zadatak društva kada je u pitanju uključivanje  osoba sa socijalnim i drugim potrebama u današnje društvo.

Organizatori konkursa “Zajedno možemo više” su tim projekta „Podrška EU inkluzivnom društvu“ i EU info centar. Projekat je reazlizovan u Gradskoj narodnoj biblioteci “Žarko Zrenjanin” zahvaljujući Euteka mreži biblioteka. Deo aktivnosti Euteka projekta, sem umrežavanja biblioteka su i studijske posete evropskim kulturnim centrima u Beogradu.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here