Zdravko Ponoš o novom načelniku Generalštaba vojske Srbije

0
768

Nekadašnji načelnik Generalštaba vojske Srbije Zdravko Ponoš ocenio je da je novi načenik Generalštaba Vojske Srbije  general Milan Mojsilović sposoban oficir i da će sigurno raditi svoj posao onako kako najbolje zna.

Novi načelnik Generalštaba Milan Mojsilović je ukazom predsednika Srbije postavljen na to mesto umesto generala Ljubiše Dikovića.Postavljanje Mojsilovića na čelo Generalštaba Vojske Srbije prema pojedinim ocenama  deluje kao gest političke dobre volje ka zemljama članicama NATO-a, s obzirom na to da je Mojsilović ranije bio na čelu predsedništva misije Srbije pri NATO-u. Pored toga on je kao pomoćnik ministra odbrane bio uključen u međunarodnu vojnu saradnju i bio je aktivan u kontaktima sa stranim partnerima, naročito iz zapadnih zemalja”. Nekadašnjeg načelnika Generalštaba Zdravka Ponoša smo da odgovori na pitanje da li su u pravu oni koji govore da postavljenje Mojsilovića gest političke dobre volje prema zapadu i NATO-u.

General Milan Mojsilović je napredovao od najnižeg vojničkog čina do general-potpukovnika Vojske Srbije. Od značajnijih internacionalnih kurseva završio je izvršni program u Evropskom koledžu za bezbednosne studije u trajanju od četiri meseca. Pre postavljenja na dužnost načelnika Generalštaba Vojske Srbije, obavljao je dužnost pomoćnika ministra odbrane za politiku odbrane.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here