Ivica Dačić u Paragvaju

0
113

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i predsednik Paragvaja Mario Abdo Benites razgovarali su u Asunsionu o bilateralnim odnosima dveju zemalja, koje su ocenili kao prijateljske.

Na sastanku je bilo reči i o mogućnostima unapređenja saradnje u oblastima od zajedničkog interesa, s posebnim naglaskom na unapređenje ekonomske saradnje. Benites je naglasio da Pargvaj ostaje pri stavu o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, kao i neophodnosti poštovanja međunarodnog prava. Potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da je njegov boravak u Paragvaju bio od izuzetnog značaja budući da je to prva poseta jednog srpskog zvaničnika u istoriji bilateralnih odnosa dveju zemalja.

Dačić je, završavajući posetu Paragvaju, istakao da ta država nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, ali da su bili pod velikim pritiskom, te su na poslednjoj konferenciji glasali za prijem Kosova u Interpol.

Dačić je naveo da je  zato bilo neophodno da resetujemo naše odnose, zbog čega je imao izuzetno korisne razgovore sa predsednikom i ministrom spoljnih poslova te zemlje..

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here