Nedimović i Radojević obišli farmu „Srećna koza“

0
241

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević su obišli farmu Nebojše Joksimovića „Srećna koza“ u Velikom Gaju u opštini Plandište.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević, su obišli farmu Nebojše Joksimovića „Srećna koza“ u Velikom Gaju u opštini Plandište. Nakon obilaska farme Nedimović i Radojević su razgovarali sa poljoprivrednicima sa teritorije opštine Plandište, između ostalih sa mini proizvođačima voćnih rakija i meda. Ministar Branislav Nedimović je naglasio da je „Srećna koza“ upravo ono za šta se resorno ministarstvo godinu i po dana zalaže: a to je proizvodnja i prodaja na kućnom pragu, što je propisima omogućeno za proizvode od mesa i mleka, a uskoro će biti i za proizvode biljnog porekla.

Pokrajinski sekretar Vuk Radojević je pozvao je poljoprivrednike da prate konkurse Sekretarijata i ostvare pravo na bespovratna sredstva, koja za startap program poljoprivrednika mlađih od 40 godina iznose i do devedeset  odsto, a onda im raspolaganju stoje i ostale agrarne mere Pokrajinskog sekretarijata.

Farma „Srećna koza“ vlasnika Nebojše Joksimovića na muži ima sto četrdeset koza, a osnovu asortimana čine polutvrdi punomasni kozji sirevi, koji su  prema rečima domaćina, napravljeni uz pomoć struke i koji su se odmah probili na tržište.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here