U Botošu održana manifestacija „Moje selo, moji koreni“

0
256

Obeležavanjem 700 godina postojanja Botoša i 250 godina postojanja škole u tom mestu po prvi put je održana manifestacija „Moje selo, moji koreni“, kojom se promovišu vrednosti i potencijali sela na teritoriji grada Zrenjanina.

700 godina od prvog pominjanja Botoša i 250 godina postojanja škole u njemu obeleženo je u petak prigodnim programom u samom Botošu. Najpre su položeni venci na spomen obeležja palim borcima u Drudom svetskom ratu, Crvenoarmejcu poginulom prilikom oslobođenja sela 1944.godine i dobrovoljcima srpske vojske iz Prvog svetskog rata. Vence su polož ili predstavnici grada Zrenjanina, meštana Botoša i Ruske ambasade. Obeležavanjem ovih značajnih jubileja otpočela je manifestacija „Moje selo, moji koreni“, koja za cilj ima promovisanje sela na teritoriji grada.

Značajan jubilej Botoš je obeležio brojnim aktivnostima. Nakon polaganja venaca u OŠ “1. oktobar” u Botošu održana je svečana akademija na kojoj su uručene nagrade đacima ove škole koji su pobedili na likovno-literarnom konkursu sa temom “Moje selo”, a uručena su i priznanja pojedincima zaslužnim za razvoj Botoša.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here