Slavica Popadić o socijalno ekonomskom statusu učesnika ratova

0
139

Ratni vojni invalid Slavica Popadić je ocenila da su socijalne karte za vojne invalide i učesnike ratova potrebne jer se ova kategorija i dalje nalazi na marginama našeg društva.

Učesnici ratova devedesetih godina sa područja pojedinih gradova i opština su svojevremeno mogli da se prijave za izradu socijalne karte. Kako je tada istaknuto, izrada socijalnih karata omogućila bi da se utvrde ekonomski status porodica učesnika ratova i njihove prioritetne potrebe u odnosu na njihov socijalni ili zdravstveni status. Da li su socijalne karte izrađene i kakva je situacija danas kada se govori o socijalno-ekonomskom statusu učesnika ratova?

Ministar za rad,boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević je inače  svojevremeno najavljivao uvođеnjе socijalnih karata ‚‚kako bi se borcima i invalidima omogućilo da lakšе i bеz komplikovanе administracijе, dođe do svojih prava.

Borci ratova devedesetih godina iz Niša ispunjavali su prošle godine upitnike za izradu socijalnih karata, a za taj posao je iz gradskog budžeta izdvojeno skoro četiri koma pet miliona dinara. Dok su u udruženjima tvrdili da je taj novac bačen, predstavnici lokalne vlasti su tvrdili da je analiza poslužila da se napravi uvid koliko je boraca sa socijalnim potrebama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here