Predsednik Opštine Sečanj o rezultatima rada opštine u 2019. godini

0
682

Predsednik Opštine Sečanj Predrag Rađenović je u intervjuu za našu televiziju govorio o rezultatima rada opštine u 2019. i o planovima za ovu godinu.

Opština Sečanj je opština u Republici Srbiji. Nalazi se u AP Vojvodini i spada u Srednjobanatski upravni okrug. Sedište opštine je naselje Sečanj a sama opština ima ukupno 11 naselja. Po podacima iz 2002. godine u opštini je živelo 16377 stanovnika. U opštini se nalazi 11 osnovnih i 3 srednje škole. Sela sa većinskim srpskim stanovništvom su Banatska Dubica, Boka, Jarkovac, Jaša Tomić, Krajišnik, Sečanj i Sutjeska. Ovo su sela u kojima žive još i Hrvati, Mađari, Romi, Rumuni, Makedonci i ostali. Razvijeni su poljoprivreda, trgovina i saobraćaj. Razgovarali smo sa predsednikom opštine Sečanj, Predragom Rađenovićem, koji je govorio o radu opštine u 2019.godini. Posebno je istakao posetu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića u martu. Rađenović je ovom prilikom naglasio da je u 2019. godini u 3 naseljena mesta završena prva faza rekonstrukcije vodovoda. U Skupštini opštine Sečanj izglasan je i budžet za 2020. godinu.

Turistička organizacija Opštine Sečanj tradicionalno organizuje manifestaciju Tamiški dani koja okuplja veliki broj posetilaca. Manifestacija obuhvata etno izložbe, memorijalni turnir, koncerte muzičkih zvezda i  mnoge druge aktivnosti. Pitali smo Predraga Rađenovića kako će manifestacija izgledati ove godine.

Opština Sečanj nastaviće i u 2020. godini da radi na unapređivanju rada lokalne samouprave kao i na poboljšanju životnog standarda svojih sugrađana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here