Predsednik Vučić uručio bolnici u Novom Pazaru 13 respiratora

0
212

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas, prilikom posete Novom Pazaru, da će, pored danas dopremljenih deset kliničkih i tri transportna respiratora, tamošnja bolnica dobiti i pet neinvazivnih respiratora.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, posetio je danas Novi Pazar i tom prilikom Opštoj bolnici u ovom gradu, koji je novo žarište zaraze koronavirusom, uručio 13 respiratora, i drugu medicinsku opremu. Vučić je istakao da je u posetu Novom Pazaru došao da bi građanima tog grada, ali i Sjenice i Tutina, poručio da smo svi zajedno u ovoj teškoj borbi, kao i da je ponosan na to što je državi Srbiji svejedno da li je neko Bošnjak ili Srbin, jer su svi ljudi. On je rekao da je Pazaru uručena velika pomoć i da će se oprema koristiti i kasnije a ne samo tokom trajanja pandemije.

Predsednik Vučić je rekao i da će naredne dve nedelje biti presudne kada je u pitanju borba sa koronavirusom, ali da se već vode razgovori o projektima nakon pandemije

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić, rekao je da je predsednik Vučić više puta boravio u Novom Pazaru, ali da je ovo svakako najvažnija poseta ovom gradu.

Vučić je, tokom razgovora sa predstavnicima lokalne samouprave u Novom Pazaru, rekao da su se neinvazivni respiratori, koji se koriste kada se pacijenti skinu sa klasičnih respiratora, veoma dobro pokazali u Vuhanu i poručio da je najvažnije da se zgrada bolnice što više dezinfikuje, rekavši da su to kineski stručnjaci prvo tražili da se uradi kada su došli u Srbiju. On je rekao da je veoma važno da se obezbedi i dobar transport do Novog Pazara i da će se zbog toga ubrzati gradnja planiranih puteva, odnosno brze magistrale između Pazara, Raške i Kraljeva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here